Hoe helpt een natuurlijke spierverslapper?

Er zijn gelukkig natuurlijke middelen die tot de natuurlijke spierontspanners worden gerekend. Deze natuurlijke spierverslappers kun je ook zonder recept kopen. De werking van deze homeopathische ontspanners berust op het gegeven dat ze de pijn verlichten, het spierherstel bevorderen en niet geheel onbelangrijk: je kunnen helpen ontspannen.

Cannabidiol

Cannabidiol is een stof dat onderdeel is van CBD olie. Er zijn vele Indianen verhalen over de geneeskrachtige werking van de cannabidiol, maar helaas zijn deze niet door wetenschappelijk onderzoek onderbouwd dus daar kun je niet al te goed op varen.

Ontspannend karakter

Er zijn ook meldingen over bijwerkingen, maar 1 ding is zeker dat deze stoffen een ontspannend karakter hebben. De werkzaamheid van deze stoffen als natuurlijke spierontspanners is de reden dat men ze soms ook voorschrijft voor mensen die spierspasmen ervaren als gevolg van MS of een dwarslaesie.

Capsaïcine is een spierverslapper zonder recept

In capsaïcine zit in chilipepers en maakt die zo pittig. De smaak is vaak zo groots dat er sprake is van een soort pijnreactie. Daarom is het tamelijk bijzonder dat de stof ook kan worden ingezet bij de natuurlijke bestrijding van pijn. Capsaïcine gebruikt men vaak in het algemeen uitwendig in de vorm van een zalfje.

Pijn weggenomen

Na een eerste prikkeling wordt de pijn gedurende een langere periode weggenomen zeggen gebruikers. Het verminderen van de pijn zorgt voor minder spierspanning en een herstel. Daarom wordt de stof tot de homeopatische spierverslappers gesegmenteerd.

Vitamine D

Je denkt er misschien niet aan; maar een tekort van vitamine D kan de oorzaak zijn van diverse problemen met je spieren. Door genoeg vitamine D te gebruiken kan je deze spierproblemen voorkomen. Het eerste waar je aan moet denken als je last hebt van zaken als spierkrampen, spierzwakte of trillingen is dat dit wellicht kan worden veroorzaakt door een te lage inname van vitamine D. Een goedkoop en natuurlijk hulpmiddeltje.

Misschien vind je dit ook interessant